Voetbalshop sprak met Antony, de grootste zomeraankoop van Ajax!

Koen Weijland ging namens Voetbalshop in gesprek met de kersverse aankoop van Ajax, Anthony Matheus dos Santos. Hier vroegen wij naar zijn naar zijn voetbalverleden, inspiratie, zijn toekomst plannen bij Ajax en de nieuwe PUMA Ultra voetbalschoenen. Ontdek meer in dit interview.

Antony speelde vanaf 2010 in de jeugdopleiding van Sao Paulo. In 2018 werd de talentvolle buitenspeler overgeheveld naar het eerste elftal van Sao Paulo. Op 15 november 2018 maakt hij zijn officiële debuut in het profvoetbal. Op 22 februari 2020 tekende Antony een vijfjarig contract bij Ajax, dat vanaf 1 juli 2020 in is gegaan. 8 augustus 2020 maakte Antony zijn officieuze debuut in de 6-1 gewonnen wedstrijd tegen RKC Waalwijk, waarin hij twee keer trefzeker was.

Antony met PUMA Ultra

Kun je iets meer vertellen over waar je vandaan komt? Je komt uit Sao Paolo, toch?
Ja, ik kom uit Sao Paolo, uit het gedeelte Osasco. Daar heb ik gewoond tot mijn negentiende. Ik kom verder uit een rustige en nederige familie uit Sao Paolo.

Hoe ben je ooit begonnen met voetballen? Hoe zag dat eruit?
Ik was een jaar of vier, vijf toen mijn broer me meenam naar jeugdteams om te gaan spelen. Mijn broer heeft me heel veel geleerd al vanaf jongs af aan. Op jonge leeftijd begon ik al veel van voetbal te houden. Mijn broer hielp me altijd en leerde me van alles. Hij is een voorbeeld voor me en inspireert me. Mijn broer staat altijd aan mijn zijde en samen met hem deel ik deze droom. Door de jaren heen werd mijn passie voor voetbal alleen maar groter. Ik nam de droom om profvoetballer te worden heel serieus. En nu maak ik die droom waar.

Antony met PUMA Ultra

Kun je me vertellen waarom je met rugnummer 39 speelt?
Dat nummer betekent heel veel voor me. Toen ik mijn debuut maakte in het profvoetbal droeg ik het rugnummer 39. Het staat symbool voor het begin van mijn carrière. Dat is de reden waarom ik kies om met rugnummer 39 te spelen.

Denk je dat je altijd blijft spelen met nummer 39?
Ik denk het van wel. Het nummer is heel belangrijk voor mij. Maar je weet nooit wat morgen brengt.. Misschien vind ik straks andere nummers ook mooi. Maar voor nu zal ik voorlopig met 39 spelen.

Antony met PUMA Ultra

Je hebt je eerste oefenwedstrijd voor Ajax gehad in de ArenA. Twee doelpunten. Was je tevreden over je begin bij Ajax?
Ik was erg tevreden en heel blij zelf. Vanaf het eerste moment dat ik hier aankwam in Amsterdam, in deze prachtige stad. Ik had met geen betere start kunnen wensen dan twee keer scoren. Ik had echt zin om in de ArenaA te spelen en gelukkig kon ik het team helpen met twee goals.

Kun je iets vertellen over je celebration vertellen? Dat is jouw dansje met de ‘’L’’, toch?
De letter ‘’L’’ staat voor Lorenzo. Dat is de naam van mijn zoon. Daarnaast staat de ‘’L’’ ook voor Larissa, een meisje dat ik al lange tijd begeleid. En tot slot ook voor Lenny, de bijnaam van mijn vrouw. De celebration is opgedragen aan die 3 personen.

Antony met PUMA Ultra

Wie is je grootste voorbeeld als voetballer in Brazilië?
Bij mij was het eigenlijk nooit mijn droom om professioneel te worden. Het heeft altijd om plezier gedraaid. Sinds mijn vijfde voetbal ik al. Plezier is er altijd ook al gaat het soms minder en zit je soms op de bank en loopt het niet zoals je wilt. Dan is het belangrijk om de volgende training gewoon weer plezier te hebben en weten waarom je begonnen bent met voetbal.

Wat zou je geworden zijn als je geen voetbalster zou zijn?
Er zijn veel grote speler die Brazilië heeft gehad. Ik vind Ronaldo geweldig maar Ronaldinho ook. Ronaldinho was zo talentvol, iemand die me erg inspireert. Ik kijk zelfs nog steeds video’s van hem ter inspiratie en om beter te worden.

Antony met PUMA Ultra

Je vertelde over hoe je ooit in Brazilië begon met voetballen, toen je jonger was. Nu speel je op de schoenen van PUMA. Kun je aangeven wat spelen op zulke schoenen zo geweldig maakt?
Ik ben PUMA zo dankbaar. Het is een heel groot merk. Toen ik kleins was had ik niet de luxe om op goede voetbalschoenen te spelen. En nu heb ik het geluk dat ik met dit grote merk mag werken. Ik ben er heel blij mee en ben zeer vereerd. Voor mij is het een droom die uitkomt.. Dat ik PUMA kan dragen op mijn lichaam en aan mijn voeten. Ik zal dit merk altijd steunen.

En wat maak deze schoenen zo fijn om op te spelen?
Ze zijn heel comfortabel en heel fijn. De schoenen passen goed bij mijn voeten, precies zoals ik zou willen. Ze helpen me echt om doelpunten te maken en uit te blinken.

Antony met PUMA Ultra

Wat is jouw grootste kwaliteit? Dribbelen en assist geven, of juist scoren?
Een beetje van beide denk ik. Scoren is altijd belangrijk maar ik geniet ook van het dribbelen. Zolang het maar doelgericht is. Ik hoop al die kwaliteiten te combineren.

Wat is je grootste doelstelling bij Ajax? Het winnen van titels of veel doelpunten maken?
Prijzen pakken. Dat is het belangrijkste voor mij en dat ik het team daarbij kan helpen. Ik wil ze elke dag helpen tijdens trainingen en wedstrijden. Hopelijk kunnen we dan veel prijzen toevoegen aan de prijzenkast van Ajax.

Antony met PUMA Ultra

Wij verwachten veel van de nieuwe aanwinst van Ajax en kunnen niet wachten om hem te zien schitteren op zijn PUMA Ultra. Wil jij ook spelen op dezelfde voetbalschoenen als Antony? Bekijk dan hier de nieuwe PUMA Ultra.

Antony met PUMA Ultra