Memphis Depay over de PUMA Ultra uit het Breakthrough Pack

Onlangs reisden wij af naar Madrid voor een exclusief interview met een oude bekende, namelijk Memphis Depay. Memphis speelt sinds afgelopen seizoen voor de Spaanse topclub Atletico Madrid. We spraken met hem over de nieuwe PUMA Ultra uit het Breakthrough Pack, zijn carrière als voetballer en geeft hij advies over wat je moet doen om de top te bereiken. 

Wat is je eerste indruk van de nieuwe PUMA Ultra uit het Breakthrough Pack? 
De kleuren vallen van de nieuwe PUMA Ultra vallen me gelijk op. Ik hou van de kleur wit en dat aanvullend met vele andere kleuren. Met felle kleuren voel ik mezelf net iets lekkerder en het lichte gewicht van de schoenen maakt het helemaal af.

Zelf ben ik niet echt bijgelovig, maar ik hou er wel van om met nieuwe voetbalschoenen te spelen die weer een andere kleur hebben. Het geeft je weer een fris gevoel! De nieuwe PUMA Ultra doet me denken aan Miami Sunset. 

Je bent zelf een veelzijdige speler, daarin heb je al op meerdere posities gevoetbald. Wat is een voordeel van die flexibiliteit en wat is een nadeel daarvan?
Voordeel:
Je leert comfortabel te worden op verschillende posities in het veld. Je weet hoe je moet handelen op de juiste momenten en positie in het veld. 
 
Nadeel:
Soms kunnen trainers gebruik maken van die flexibiliteit door je op een ander positie neer te zetten, waar je niet per se heel graag speelt. Dit kan soms ook wel weer een voordeel zijn. Dat hangt af van de situatie in een wedstrijd. 

Wat is een belangrijk element voor jonge kids om een carrière uit te bouwen net als Memphis Depay? 
Discipline is heel belangrijk. Altijd aanwezig zijn op de trainingen maar daarnaast ook buiten het veld ook bezig zijn met jezelf ontwikkelen. Naast het veld train ik ook veel voor mezelf. Bijvoorbeeld na de trainingen extra elementen verbeteren zoals vrije trappen. Daar heeft niet iedere voetballer zin in, maar is wel belangrijk als je aan de top wilt spelen. 

Hoe bereid jij jezelf voor op een wedstrijd? 
Ik probeer mezelf zoveel mogelijk te ontspannen. Vaak begin in met wat rekoefeningen wat grappen met teamgenoten en relaxen. Maar zodra ik mijn voetbalschoenen aantrek, is dat afgelopen en begin in mezelf volledig te focussen. 

Stel je staat op het punt om een WK-finale te gaan spelen, welke liedje zou jij dan afspelen? 
Nipsey Hussle - Victory Lap  

Met welke all-time legend zou jij nog een keer willen samenspelen en waarom? 
Dat is een moeilijke, maar ik denk toch Ronaldo Lima. Het was echt een hele bijzondere speler met zijn snelheid, techniek en zijn doelpunten. 

Hoe ga jij als profvoetballer om met druk? 
Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Zelf doe ik meditatie, reflecteren, rusten en nadenken wat je er allemaal voor moet doen. En uiteindelijk komt dit ook terug in mijn celebration. ‘Blind and Deaf to The World’ kan ik mezelf volledig afsluiten voor een bepaald moment waarbij ik dichtbij mezelf blijf. 

We hebben het eerder gehad over jouw flexibiliteit in het veld. Op welke positie heb je nog nooit gespeeld maar zou je wel weer een keer willen spelen? 
Als het een positie moest zijn, linkshalf. Daar ben ik veel aan de bal. Ik heb vroeger ooit in de jeugd zelfs een keer op de back positie gespeeld. Maar het liefst speel ik toch wel in de spits. 

Wil jij net als Memphis schitteren op de nieuwste voetbalschoenen? Bekijk hier je favoriete PUMA Ultra voetbalschoenen uit het Breakthrough Pack

Er ging iets mis

Shall we send you a message when we have discounts available?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.