Een interview met één van de exclusieve NEMEZIZ spelers van Nederland

Steven Bergwijn is één van Nederlands grootste voetbaltalenten en speelt als aanvaller bij PSV. De 20-jarige Bergwijn debuteerde op 29 oktober 2014 voor de club uit Eindhoven. Hij speelde tot nog toe 39 wedstrijden in de hoofdmacht van PSV en dit seizoen moet zijn definitieve doorbraak worden. Wij spraken onlangs met Steven over zijn voetballeven, omgeving en adidas voetbalschoenen.

Steven Bergwijn is een onvoorspelbare aanvaller die speelt op de innovatieve NEMEZIZ voetbalschoenen. Speciaal vanwege de onlangs gepresenteerde adidas NEMEZIZ Pyro Storm spraken wij met Steven. Het interview vond plaats bij zijn eigen Steven Bergwijn veld in Almere. Dit veldje ligt in de Regenboogbuurt in Almere, waar Steven zijn ouders wonen. Ontdek onder andere wat hij van zijn nieuwe voetbalschoenen vindt, wat zijn achtergrond is en alles over zijn voetballeven.

Wat was je eerste indruk toen je de NEMEZIZ voor het eerst aantrok?
Ik was eigenlijk gelijk verkocht. Voordat de schoen werd gepresenteerd kreeg ik van adidas een zwart exemplaar van de schoen om te testen. Hier kon ik mijn feedback op geven, maar hij was naar mijn mening meteen goed. Ik had een goed gevoel erbij.

Interview Steven Bergwijn

Wat vindt je van het feit dat je door adidas als één van de weinigen bent verkozen om de adidas NEMEZIZ te mogen dragen?
Ja, dat is heel mooi natuurlijk. adidas is een heel groot merk en veel spelers spelen op adidas voetbalschoen. Als je dan in Nederland als één van de weinigen wordt uitgekozen om de NEMEZIZ te mogen dragen is dat een hele eer.

Wat maakt de NEMEZIZ de perfecte schoen voor jou?
Hij is superlicht en zit heel goed om je voet. De pasvorm is daarom heerlijk. Daarnaast heeft hij geen veters. Ik heb dus liever de laceless adidas NEMEZIZ 17+.

Ben je meer een type voor zwarte of gekleurde voetbalschoenen? Als je zelf een NEMEZIZ zou mogen ontwerpen, welke kleuren zou je die dan geven?
Ik heb niet echt een voorkeur voor zwarte of gekleurde voetbalschoenen. Als ik zelf een colourway zou mogen ontwerpen van de NEMEZIZ zou ik kiezen voor zwart met goud. Dat vind ik wel een harde combinatie.

Interview Steven Bergwijn

Wat betekent adidas voor jou?
Heel veel eigenlijk. In het begin toen ik een beetje bekender werd meldde adidas zich gelijk al. Tot de dag van vandaag bieden ze elke dag een goede service. Goede mensen werken samen met mij, dus dat is ook heel fijn. Het is een groot merk in de voetbalwereld en ben er erg blij mee.

Je was genomineerd voor de prestigieuze Golden Boy Award, wat betekende deze nominatie voor jou?
Wel een mooie eer. Je staat toch tussen grote namen, maar voor de rest zegt het voor mij niet zo heel veel. Ik moet mij gewoon focussen op PSV dit seizoen.

Verschillende grote namen hebben deze prijs in het verleden gewonnen. Wie heeft jouw geïnspireerd om profvoetballer te worden, wie is jouw idool? En waarom?
Dat zijn toch wel Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Als ik deze twee zie spelen denk ik; dat wil ik ook bereiken, want dat is het mooiste wat er is. Ik vind dat Messi de betere voetballer is, maar Ronaldo presteert natuurlijk ook iets bijzonders.

Interview Steven Bergwijn

Op welke Europese topvoetballer let je nu het meest?
Op Neymar. Hij doet het heel goed bij Paris Saint Germain en zijn manier van spelen spreekt me heel erg aan.

Vanwege welke gelegenheid werd je eigen veld hier in Almere aangelegd?
Vroeger lag hier al een veldje, maar dit werd niet goed onderhouden. Het was allemaal niet goed verzorgd, want de doeltjes stonden bijvoorbeeld heel vaak scheef. De gemeente heeft toen het initiatief genomen in overleg met mijn vader om dit veldje te vernieuwen en mijn naam eraan te verbinden. Mijn initialen staan bijvoorbeeld in de middencirkel en het veldje ligt er nu ongeveer een jaar.

Waarvoor wordt het veldje het meest gebruikt?
Er wordt heel veel van het veldje gebruik gemaakt. Het ligt op een makkelijke plek. Kinderen uit alle hoeken in de buurt spelen hier een potje voetbal of andere sporten. Sommige scholen doen hier ook allerlei andere activiteiten of schoolvoetbal.

  • Interview Steven Bergwijn

Wat is tot nu toe het mooiste moment uit je carrière?
Ik denk dat ik dan voor het tweede kampioenschap met PSV kies. In dat seizoen had ik toch ietsje meer gespeeld. Mijn debuut was ook heel mooi in het eerste elftal, maar een kampioenschap is toch iets meer speciaal.

Hoe ziet een gemiddelde week van een profvoetballer eruit?
Voor mij is het bijna elke dag trainen. We hebben af en toe vrij, dat is nooit een vaste dag in de week. Maandag en dinsdag trainen we meestal twee keer per dag. Afhankelijk van de dag waarop we een wedstrijd hebben, zijn we ook een dag vrij en dan ben ik thuis.

Hoe bereid jij je optimaal voor op een belangrijke wedstrijd? Heb je bijvoorbeeld rituelen?
Ik doe eigenlijk niks speciaals voor een wedstrijd. De dag voor de wedstrijd ben ik vaak thuis en dan kijk ik bijvoorbeeld een film of speel ik op de PlayStation. Op die manier bereid ik me in alle rust voor op een wedstrijd. Ik heb toch wel iets van rituelen, Ik kus mijn scheenbeschermers altijd voor een wedstrijd en trek die als eerst mijn linker scheenbeschermer aan, daarna trek ik pas mijn rechter scheenbeschermer aan.

Interview Steven Bergwijn

Train je ook veel op kracht om fysiek in topvorm te blijven? Vind je dit belangrijk?
Ja, bij PSV hebben we sowieso een programma met twee keer per week krachttraining. Dan doen we voornamelijk core stabiliteit oefeningen. Voor mij is teveel kracht niet goed, ik richt mij met name op het sterker worden van mijn romp.

Moet je als voetballer letten op je voeding? Hoe houd jij hier rekening mee voor het trainen en/of voor een wedstrijd?
Vanuit mijn familie is er wel aanleg voor, dus ik zal altijd scherp op mijn voeding moeten letten. Vandaar dat ik wel een speciaal dieet volg. Op de dag van een wedstrijd eet ik meestal op de club en dan eet ik bijvoorbeeld pasta.

Wat verwacht je van het seizoen met PSV?
We hopen natuurlijk dat we met PSV weer kampioen kunnen worden, dat is het mooiste wat er is. Persoonlijk vind ik het belangrijk dat ik mezelf blijf ontwikkelen en de lijn van nu kan doortrekken door meer doelpunten te maken en meer assists te geven.

Wie zijn de belangrijkste personen binnen jouw voetbalomgeving?
Mijn ouders toch wel en mijn broertje. Toen ik in het begin bij PSV kwam gingen we altijd op en neer. We gingen geloof ik om half zes in de ochtend weg, toen reden we naar Eindhoven, daarna weer terug naar Almere om naar school te gaan. Dat deden we iedere dag. Mijn ouders hebben daarom veel voor mij betekend.

Wat zijn je hobby’s naast voetbal? En wat doe je veel in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ben ik voornamelijk met vrienden op stap. Dan gaan we de stad in of bijvoorbeeld naar de bioscoop. Gewoon relaxen of natuurlijk FIFA spelen.

Heb je al een idee wat je wilt gaan doen na je voetbalcarrière?
Ja, vroeger zei ik altijd dat ik trainer wilde worden, maar dat wil ik niet meer. Dat lijkt me niks. Ik zou wel iets op voetbalgebied willen doen, bijvoorbeeld scout of zaakwaarnemer. Werk waarbij je wedstrijden bekijkt en spelers volgt, dat lijkt me wel interessant.

Interview Steven Bergwijn

Wat is je mening over je rating in FIFA 18? En welke eigenschap had hoger gewaardeerd moeten worden in jouw ogen?
Ik heb eigenlijk wel een goede rating. 75 was toch wel iets beter geweest, want dan ben ik goud. Die hadden ze me wel kunnen gunnen. Ik heb een goede sprong gemaakt. Vorig seizoen was ik 69 en nu 74, dus daar ben ik wel tevreden over. Mijn snelheid is nu 85, die had wel naar 90 gemogen en dribbelen had ik liever op 80 gezien.

Volg je in je vrije tijd veel voetbal?
Ja, ik volg wel veel voetbal in mijn vrije tijd. Vroeger wel wat meer. Af en toe is het wel lastig om topwedstrijden te volgen, omdat we natuurlijk zelf regelmatig tegelijk voetballen. Met bijvoorbeeld Champions League doordeweeks zit ik wel achter de tv om het te volgen.

Steven Bergwijn is hartstikke tevreden over zijn nieuwe adidas NEMEZIZ voetbalschoenen en de relatie met adidas. Als groot talent past de NEMEZIZ perfect bij een speler als Bergwijn. Met zijn snelheid en dribbels kan hij zijn directe tegenstander het leven zuur maken. Bergwijn is vanaf het begin van dit seizoen al aardig op dreef met twee doelpunten en één assist. Wij zijn benieuwd wat de toekomst voor hem gaat brengen op zijn laceless NEMEZIZ Pyro Storm.