In aanloop naar... | Het WK met Sherida Spitse
  • vorig jaar
  • |
  • Interview

In aanloop naar... | Het WK met Sherida Spitse

Twee jaar geleden spraken wij voor het EK met de PUMA dames die uiteindelijk Europees kampioen zouden worden. Nu 2 jaar later spreekt Voetbalshop weer met dezelfde PUMA dames in de aanloop naar het volgende grote toernooi, het WK in Frankrijk. In deze blog spreken we met: Sherida Spitse.

Sherida Spitse is recordinternational van de Oranjeleeuwinnen. Met haar 157e interland ging ze de vorige recordhoudster voorbij en werd ze op een speciale PUMA ONE getrakteerd. Voorlopig scherpt ze dat record nog even aan, want de aanvoerdster van de Leeuwinnen hoopt zo ver mogelijk te komen op het WK in Frankrijk en denkt voorlopig nog niet aan stoppen. We spraken haar onder meer over de verschillen met twee jaar geleden en de nieuwste PUMA voetbalschoenen uit het Trailblazer Pack.

PUMA Trailblazer Pack

De laatste keer dat we elkaar spraken is alweer 2 jaar geleden. Hoe is het nu met je?
Het gaat erg goed. Je merkt wel dat er veel is veranderd, het hele team is veel bekender geworden en dat merk ik bij mijzelf ook. Daarvoor kende een aantal mensen mij wel, maar nu loop ik op straat en willen ze een handtekening of op de foto. Dat is natuurlijk wel een verschil met twee jaar terug, maar ik vind het wel leuk.

Je bent onlangs recordinternational geworden van het dameselftal, hoe voelt dat?
Ja dat is wel een trots gevoel. Ik heb natuurlijk ook een huldiging gehad en ik kreeg ook een filmpje van Rafael van de Vaart opgestuurd, wat ik echt hartstikke leuk vond. Hij was vroeger samen met Wesley Sneijder een voorbeeld voor mij en als je dan zo’n filmpje krijgt als je recordinternational bent, vind ik dat prachtig. Ik ben een nuchtere Fries, maar dat vind ik wel echt leuk.

PUMA Trailblazer Pack

Je bent een van de ervaren internationals binnen het elftal, wat doe je om jonge talenten en dames te helpen of wat zeg je tegen ze om van waarde voor ze te zijn?
Ja klopt, als ik dingen zie gebeuren ben ik wel een persoon die dat zegt. Ik ben direct daarin, maar ze weten wat ze aan mij hebben. Bij sommige moet je het iets anders aanpakken, want je hebt binnen een selectie met verschillende karakters te maken en ik probeer die meiden daarin te helpen. Ik vind het belangrijk dat ze zich goed voelen en dan ga je ook beter presteren.

Merk jij na het winnen van het EK een verandering binnen het damesvoetbal?
Ja dat sowieso, mensen verwachten meer van ons. Dat is logisch, omdat je natuurlijk het EK hebt gewonnen. Mensen verwachten ook gelijk dat je het WK zomaar gaat winnen, maar zo werkt het niet in het voetbal. Ook binnen het meidenvoetbal merk je dat er een stijgende lijn zit in het aantal meiden dat gaat voetballen en dat vind ik mooi om te zien.

Wat is een belangrijke voetballes heb jij geleerd?
Dat vind ik een lastige vraag. Toen ik bij het Nederlands elftal kwam, heeft Vera een keer gezegd: ‘’je staat nog niet in de boeken geschreven’’ en op dat moment dacht ik van: ‘’Oh wat zegt Vera nu tegen mij’’, maar als ik daar nu over na denk is het wel zo. Je moet eerst hard werken om ergens te komen. Wat Vera heeft gezegd vergeet ik eigenlijk nooit meer. En natuurlijk zijn er meerdere personen en trainers nu nog belangrijk voor mij in mijn voetbalcarrière.

PUMA Trailblazer Pack

Aan welke profvoetballer of profvoetbalster zou jij iets willen weten en wat zou je hem of haar willen vragen?
Nou, ik zou weleens met Wesley Sneijder een kopje koffie willen drinken. Hoe hij dingen doet en heeft gedaan in zijn voetbalcarrière en natuurlijk bij het Nederlands elftal, dat zou ik wel leuk vinden om te weten te komen.

Ik heb nu een aantal vragen voor het komende WK. Wat zijn jouw verwachtingen van het WK binnen en buiten het veld?
Ik denk dat het een heel open toernooi wordt, de landen echt liggen dicht bij elkaar. We moeten het wedstrijd per wedstrijd gaan bekijken. Ik denk dat het een heel leuk en open toernooi wordt.

Wat verwacht je van Nederland en hoe het land het gaat oppakken?
Het voordeel is natuurlijk dat we dichtbij Nederland spelen op het WK. Er komen heel veel Nederlanders naar Frankrijk toe en dat geeft toch echt een 12e man gevoel die dan met ons meereist en dat is geweldig.

PUMA Trailblazer Pack

Benader je het komende toernooi anders dan het voorgaande toernooi?
Persoonlijk heb ik natuurlijk zelf al een aantal toernooien meegemaakt. Ieder toernooi is natuurlijk anders, maar je gaat nu wel met een andere status naar het WK toe. Dat is wel een ding wat zeker is, maar goed we moeten ons zelf niet te veel druk opleggen.

Van PUMA ontving je een speciale schoen voor je recordinterland, hoe vond je dat?
Ja, ik vind dat soort dingen heel erg leuk. Ze kwamen naar Emmen toe om dat te brengen, voordat ik ging vertrekken met het team. Er stonden datums van mooie momenten uit mijn carrière op en getekende portretten van mij. Dat vond ik erg mooi om in ontvangst te nemen.

Dan heb ik nu wat vragen over de nieuwe schoenen. Wat vind je van de nieuwe kleur?
Ik vind ze heel mooi! Ik heb nu de groene PUMA ONE uit het Hacked Pack aan, maar deze PUMA voetbalschoen in het wit met bordeauxrood en grijs is ook super mooi geworden, want ik houd wel van witte schoenen.

PUMA Trailblazer Pack

Hoe ervaar jij de PUMA ONE? Wat vind je echt fijn aan de schoen?
Ze zitten echt goed, dat is het belangrijkst. Ik kan er lekker op voetballen en ze zitten gewoon fijn. Ik heb verder nooit echt problemen met schoenen, maar ze moeten wel lekker zitten.

Wat betekent PUMA voor jou?
Ja heel veel, ik zit er al een tijdje bij. Ik heb goed contact met ze. De collecties die ze lanceren en de voetbalschoenen die ze speciaal voor vrouwen ontwerpen zijn super mooi, dus daar ben ik enorm blij mee.

Wil jij ook spelen op dezelfde schoenen als de PUMA dames dit WK? Bestel dan nu jouw PUMA ONE voetbalschoenen hier!