In aanloop naar... | Het WK met Dominique Bloodworth

2 jaar geleden spraken wij voor het EK met de PUMA dames die uiteindelijk Europees kampioen zouden worden. Nu 2 jaar later spreekt Voetbalshop weer met dezelfde PUMA dames in de aanloop naar het volgende grote toernooi, het WK in Frankrijk. In deze blog spreken we met: Dominique Bloodworth.

Dominique Bloodworth is een verdediger van Arsenal maar zal na het WK aansluiten bij haar nieuwe club VfL Wolfsburg. Waar ze 2 jaar geleden nauwelijks aan spelen toe kwam, is ze tegenwoordig basisspeelster bij de Oranje leeuwinnen. We spreken haar over de tijd na het gewonnen EK, de veranderingen in het vrouwenvoetbal en de nieuwste PUMA voetbalschoenen uit het Trailblazer Pack.

PUMA Trailblazer Pack

Hoe is het met je vergaan na het winnen van het EK in 2017 en wat zijn grote veranderingen voor je geweest?
Ten eerste gaat het eigenlijk heel goed met mij. Ik heb niet heel veel gespeeld op het EK wat wel lastig was soms. Toch ben ik in de finale erin gekomen wat voor mij wel een kers op de taart was. Dat ik na al het harde werken toch wel mocht spelen. Uiteindelijk merk je wel dat er gewoon steeds meer bij komt kijken bij het voetbal en er is sowieso meer media aandacht dan twee jaar geleden.

En hoe is het met jou persoonlijk gegaan en in het voetbal, wordt je bijvoorbeeld meer herkend op straat?
Niet specifiek, ik was niet echt een gezicht wat veel voorbij kwam tijdens het EK. Dus ik heb zelf wel het geluk gehad dat ik niet heel populair ben geworden. Dus het is wel fijn dat ik nog in Nederland rond kan lopen zonder steeds aangesproken te worden. Maar je merkt verder wel dat er steeds meer media aandacht is. Je wordt nu veel meer gevraagd voor even een fotoshoot hier, even een interview daar. Dat is wel echt veranderd maar dat komt ook omdat het vrouwenvoetbal op zich heel hard gegroeid is.

En merk je dan ook veel verandering in het damesvoetbal zelf?
Ik had het er van de week nog over met mijn kamergenootje bij het Nederlands elftal. We zaten samen naar Frankrijk te kijken en we merken dat het vrouwen voetbal er ook steeds beter uitziet. Het gaat steeds sneller en het spel ziet er ook gewoon sneller en professioneler uit, dat maakt het dan ook leuker om naar te kijken. Ondanks dat je het je tegenstanders zijn, waar je voorheen zoiets had van ik heb niet zo’n zin om hier naar te kijken als je het vergelijkt met een mannen wedstrijd. Maar nu ziet het er echt wel goed uit. Het is snel en er zitten goede acties in en dat vind ik echt wel tof om te zien.

Is dat iets wat je vaak te horen kreeg, dat het tempo te laag lag of dat het niet vergelijkbaar was met het mannenvoetbal?
Heel vaak proberen mensen het natuurlijk te vergelijken met het mannenvoetbal, maar wij zeggen altijd dat je het niet kan vergelijken met het mannenvoetbal. Het vrouwenvoetbal zit in de lift en je merkt dat het er nu ook op tv aantrekkelijker uit ziet. Voorheen had ik ook altijd zoiets van als ik een keer een wedstrijd niet kijk is het ook niet erg. Terwijl ik het nu echt interessant vind om ernaar te kijken. Je ziet ook echt een verbetering en dat is wel echt tof.

PUMA Trailblazer Pack

Wat is de belangrijkste voetballes die je hebt geleerd en van wie heb je die geleerd?
Niet dat iemand mij echt de les heeft gelezen, maar ik had wel een keer bij Arsenal dat de trainer mij op de tribune had gezet en ik baalde daar heel erg van. Dat was met een FA Cup wedstrijd en daarin mag je maar 16 speelsters in de selectie. Dat was voor mij wel een moment waarvan ik dacht: oké dit gebeurt mij maar 1 keer en nooit meer, ik mag nooit meer op de tribune terecht komen. Ik was toen 23 dus ik hoor dan gewoon te spelen. Vanaf dat moment heb ik ook een aantal dingen aangepast en ben ik doelen voor mijzelf gaan stellen, elke dag weer. Sindsdien ben ik ook stapje voor stapje beter geworden. Inmiddels sta ik dan ook in de basis bij het Nederlands elftal en ook bij Arsenal. Al het harde werken wordt dan toch beloond.

Jullie worden door veel meisjes gezien als idool maar wie is eigenlijk jouw idool?
Vroeger kende ik het vrouwenvoetbal ook al een beetje. Toen was Daphne Koster het boegbeeld van de Oranje vrouwen. Dat was toen wel een beetje mijn idool. Maar als dat was echt puur voor het vrouwenvoetbal. Bij de mannen had ik ook wel voorbeelden, Steven Gerard bijvoorbeeld. Maar nu heb ik ook weer andere idolen als dat ik voorheen had dus dit vind ik een lastige.

Als jij een vraag zou mogen stellen aan een voetballer of voetbalster wie zou dit dan zijn en wat zou je van hem/haar willen weten?
Ik denk dat ik dan Ronaldo zou kiezen. En ik zou vragen hoe hij zijn dag precies indeelt. Want ik denk dat hij echt een pure atleet is, die er alles aan doet om altijd optimaal te kunnen presteren. En ik ben wel benieuwd hoe hij alles invult, of hij bepaalde routines heeft en of hij bepaalde wedstrijd voorbereidingen heeft.

PUMA Trailblazer Pack

Wat zijn je verwachtingen voor het komende WK?
Ik hoop gewoon dat we goed presteren en dat we in dezelfde flow komen als die we hadden tijdens het EK. Dat is iets waar we allemaal heel erg naar uitkijken, maar we willen ook heel graag de olympische spelen halen dus dat is wel een doel op zich. Iedereen zegt natuurlijk dat we gaan voor het kampioenschap maar we gaan gewoon wedstrijd voor wedstrijd bekijken hoe we ervoor staan. Dan kijken we wat we nodig hebben en gaan we alles geven.

En wie denk jij dat de belangrijkste kanshebbers zijn voor de eindzege?
Ik denk dat Frankrijk een grote kanshebber is, ook omdat ze in eigen land spelen en wij weten wat dat met een team kan doen. Amerika is ook altijd lastig, dat is een goed toernooi team. Maar ik denk dat er heel veel landen zijn die kans maken op de titel. Er zijn veel goede teams dus ik denk dat je voor elk land waartegen je speelt uit moet kijken.

Wat vind je van de kleurstelling van de nieuwe schoen?
Ik vind ze wel echt tof. Wit heeft voor mij sowieso wel een uitstraling. Voorheen was ik heel erg van het zwart toen er nog niet echt sponsoren waren. Maar wit vind ik wel echt heel cool en de bordeaux rood vind ik ook heel mooi. Dus een mooi samengestelde voetbalschoen.

Wat is voor jou belangrijk als je kijkt naar voetbalschoenen, waar let je als eerst op?
Ze moeten sowieso goed zitten dat is het belangrijkste. Maar waar je het is op let is natuurlijk hoe ze eruit zien, soms heb je ook wel dat je ze voor het eerst ziet en dan denk ik: wat is dit nu weer?. Maar het aller belangrijkste is natuurlijk dat ze goed zitten.

Wil jij ook spelen op dezelfde schoenen als de PUMA dames dit WK? Bestel dan nu jouw PUMA ONE voetbalschoenen hier!

 

Er ging iets mis

Shall we send you a message when we have discounts available?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.