PUMA Derby Series | De eerste derby voor Manchester City in PUMA

De Engelse Premier League kent vele spectaculaire derby's tussen grote clubs, waarvan de derby tussen Manchester City en Manchester United één van de grootste is. Op uitnodiging van PUMA mochten wij de sfeer proeven voor, tijdens en na de wedstrijd. Bekijk alle gave beelden hier.

PUMA Manchester City Derby

De derby tussen Manchester City en United kent een hele geschiedenis. Op het hoogste niveau van Engeland werd de eerste wedstrijd tussen beide clubs gespeeld in 1906. Daarna volgde er veel memorabele derby's, waaronder een 6-1 overwinning van Manchester City op Old Trafford en de fameuze omhaal van Wayne Rooney een seizoen later. In de seizoenen daarop stonden grote trainers tegenover elkaar, zoals Guardiola tegen José Mourinho.

Sinds dit seizoen heeft Manchester City een nieuwe kledingsponsor met PUMA en daarmee wil de club een nieuwe weg inslaan. Een weg die moet leiden naar nog grotere successen, zoals de winst van de Champions League. Manchester City is de regerend Premier League kampioen en staat voorafgaand voor de derby tegen stadsgenoot United op de derde plek. Een overwinning is noodzaak om niet te ver achterop te raken ten opzichte van koploper Liverpool.

Bekijk hier de PUMA Manchester City fanshop.

• PUMA Manchester City Derby

Het blijft altijd een speciale wedstrijd tussen Manchester City en Manchester United. Een wedstrijd die bepaalde krachten losmaakt en de spelers net even dat ene beetje extra kunnen geven. Dat was deze wedstrijd niet anders. Voor de wedstrijd waren de supporters vol vertrouwen dat de stadsgenoot een pak slaag zou gaan krijgen. Het geplaagde Manchester United is immers bezig aan een dramatisch seizoen.

Het duel begon voortvarend en na 23 minuten werd de wedstrijd open gebroken. Niet door Manchester City, maar door United. Marcus Rashford werd in de zestienmeter tegen het gras gewerkt en uit de daaropvolgende penalty maakte de Engelse spits 0-1. Niet veel later breidde Anthony Martial de score uit voor Manchester United. Op slag van rust claimde City een penalty vanwege een handsbal van Fred, maar de scheidsrechter en de VAR wilde er niet aan. De ruststand bleef zo staan op 0-2.

Na de pauze was het woord aan Manchester City om volle bak te gaan en de achterstand ongedaan te maken en geen verdere averij op te lopen in de titelstrijd. Opnieuw werd een penalty geclaimd na hands van Manchester United, maar weer volgde er geen strafschop. Uiteindelijk werd het nog even spannend doordat Otamendi in de 85e minuut de aansluitingstreffer maakte, maar verder dan dat kwam City niet.

Helaas mocht het niet zo zijn dat de drie punten gevierd konden worden door de mannen van Manchester City. Ondanks dat waren wij getuige van een geweldige sfeer. Ontdek hieronder nog meer gave beelden van deze reportage, mede mogelijk gemaakt door PUMA en Manchester City.