Weet jij nog dat AC Milan legende Ambrosini de winnende maakte tegen PSV?

Massimo Ambrosini brak de ban tijdens de halve finale van de Champions League in 2005, waardoor hij met AC Milan de finale haalde. Jij kan ook in het heetst van de strijd de wedstrijd open breken en de sleutel vinden naar de winst met de nieuwe limited edition PUMA Code Breaker voetbalschoenen. Ambrosini introduceert ze aan je en wij mochten hem een aantal vragen stellen.

PUMA Interview Ambrosini

Massimo Ambrosini is een Italiaanse middenvelder die bijna zijn gehele carrière voor AC Milan speelde. In totaal heeft hij meer dan 300 wedstrijden voor de Rossoneri uit Milaan gespeeld en was hij onderdeel van het enorm succesvolle AC Milan in de begin jaren '00. Hij heeft onder andere samen gespeeld met de Nederlanders Clarence Seedorf, Edgar Davids en Jaap Stam, maar ook met wereldsterren als Kaka, Pirlo en Maldini. Ontdek in onderstaande vragen de speciale band tussen AC Milan en Ambrosini en waarom hij de perfecte man is om de nieuwe PUMA Code Breaker voetbalschoenen te introduceren.

Op de schoenen staan de coördinaten van het San Siro stadion. Wat betekende het San Siro stadion voor jou als speler en wat betekent het op dit moment?
Het San Siro stadion is een groot deel van mijn leven, ik heb zoveel mooie herinneringen. Ik herinner me de eerste keer dat ik het San Siro in kwam en toen ik er voor de laatste keer kwam en ik kan je vertellen dat elke keer dat ik er kom het erg emotioneel is voor mij.

PUMA Interview Ambrosini

Je hebt met een aantal Nederlandse spelers samen gespeeld, wie is je het meeste bijgebleven en wie is jouw favoriete speler met wie je samen gespeeld hebt?
O, wauw, haha! Nou er is niet echt één favoriete speler, maar degene die mij het meeste is bijgebleven is Edgar Davids. Toen hij kwam, hij sprak natuurlijk geen Italiaans, probeerde ik hem, met het kleine beetje Engels wat ik sprak, te helpen. Onder andere om hem uit te leggen wat de trainer wilde en gewoon om zijn leven in Italië wat gemakkelijker te maken.

PUMA Interview Ambrosini

Kan je het gevoel proberen te omschrijven toen je in de halve finale van de Champions League (in (2004/2005) tegen PSV de goal maakte waardoor jullie de finale haalde?
Hahaha, het is niet makkelijk om dat te omschrijven. Het zit in mijn hart. Wel kan ik je vertellen dat ik me alles nog precies herinner. Ik zie het nog zo voor me; hoe de bal op me af komt en hoe de bal mijn hoofd verlaat. Het is echt een moment wat ik nooit meer zal vergeten.

PUMA Interview Ambrosini

Wat was het mooiste AC Milan moment uit jouw carrière?
Ik denk dat de mooiste momenten de momenten zijn dat je iets wint. Dat je een trofee de lucht in tilt. Wat dat aangaat zijn we heel gelukkig, want we hebben heel veel trofeeën de lucht in mogen tillen, haha. Maar vooral de twee Champions League bekers, de een in Manchester tegen Juventus en de laatste tegen Liverpool in Athene.

PUMA Interview Ambrosini

De limited edition Code Breaker voetbalschoenen bevat een digitale regengrafiek op de parelwitte PUMA ONE en PUMA FUTURE. Verborgen in de afbeelding zijn de longitudinale en breedtegraad van de San Siro te vinden. Het stadion waar naast Ambrosini nog vele andere wereldvoetballers hebben gespeeld.