Een interview met Predator atleet Jeremiah St. Juste

adidas presenteerde vorige week de iconische Predator voetbalschoen en ook in Nederland zal deze nieuwe schoen gedragen gaan worden. Wij hadden de eer om met één van de Predator atleten te mogen sparren over deze innovatieve schoen, namelijk Feyenoorder Jeremiah St. Juste. Check het interview hier.

adidas Predator Interview St. Juste

Jeremiah St. Juste is sinds dit seizoen nieuw bij Feyenoord en speelt doorgaans als centrale verdediger. De 21-jarige St. Juste verruilde afgelopen zomer SC Heerenveen voor de regerend landskampioen en heeft tot nog toe 8 wedstrijden gespeeld voor de club uit Rotterdam-Zuid. Een mooie stap in de carrière voor de jonge verdediger, die de gehele jeugdopleiding bij SC Heerenveen heeft doorlopen en daar tot 64 optredens in de hoofdmacht kwam. Hij speelt nu zijn thuiswedstrijden in het prachtige stadion De Kuip, waar we hem spraken over onder andere zijn voetballeven en de nieuwe Predator.

Wat is je eerste gevoel als je de nieuwe adidas Predator 18 ziet?
Ik krijg dan gelijk zin om te voetballen. Het is een erg gave schoen en als ik ze zie wil ik ze eigenlijk gelijk aantrekken.

adidas Predator Interview St. Juste

Heb je vroeger ook op de iconische adidas Predator gevoetbald?
Ik heb vroeger wel op adidas schoenen gevoetbald, maar niet op de Predator dus dit zijn mijn allereerste Predator voetbalschoenen. Op een gegeven moment ben ik op de adidas X gaan spelen, maar vanuit adidas ben ik geadviseerd om de nieuwe Predator te gaan dragen.

Wat trekt jou aandacht van de nieuwe Predator?
Ik vind het sokje heel fijn, waardoor de schoen heel chill om je voet zit. Hierdoor heb je volledige controle over wat je moet doen in het veld.

adidas Predator Interview St. Juste

Waar let jij in het algemeen op bij een nieuwe voetbalschoen?
Het meeste belangrijke aspect van een voetbalschoen vind ik de pasvorm. Een nieuwe schoen moet lekker zitten. Daarnaast kijk ik ook wel naar het design van de schoen en de Predator 18 ziet er heel mooi uit.

Wat vind jij qua uitstraling van de Predator?
Hij heeft een mooie uitstraling. Het design met het nieuwe "sokje" is heel mooi. Daarnaast vind ik laceless voetbalschoenen altijd een dikke uitstraling hebben. Je ziet niet veel verdedigers met een laceless voetbalschoen, maar ik vind mijzelf niet zomaar een verdediger.

adidas Predator Interview St. Juste

Hoe bereid jij je voor op een belangrijke wedstrijd, zoals bijvoorbeeld de Klassieker?
Vrij rustig. Ik sta vroeg op en ga vervolgens lekker en goed ontbijten. Daarna lig ik vaak op bank nog even voetbal te kijken van de dag ervoor of in die week is gespeeld. In de middag een goede maaltijd drie uur voor de wedstrijd, waarna ik rustig naar de wedstrijd toe leef. In het stadion begint de echte focus.

Maak je gebruik van bepaalde rituelen voorafgaand aan een wedstrijd?
Nee, bij mij is dat heel verschillend. Ik ben echt een gevoelsmens, dus wat op dat moment goed voelt doe ik. Ik maak dus eigenlijk geen gebruik van bepaalde rituelen.

  • adidas Predator Interview St. Juste

Wanneer wist je zeker dat je profvoetballer wilde worden?
Je droomt er altijd van en op een gegeven moment komt het wel heel erg dichtbij. Toen ik allereerste profcontract tekende was ik een jaar of 17/18 en vanaf dat moment wist ik zeker dat ik profvoetballer zou worden.

Hoe zou jou directe tegenstander je na een wedstrijd omschrijven?
Als een atletische verdediger. Misschien vervelend, dat zou ook wel kunnen. En iemand met een goed inzicht.

adidas Predator Interview St. Juste

Wie is de beste voetballer waar je ooit tegen hebt gespeeld?
Dat is Leroy Sané, van Manchester City.

Als je iets in je carrière over mocht doen, wat had je dan anders aangepakt?
Ik ben tevreden met hoe het nu allemaal gaat, dus ik denk niks. Je kan natuurlijk altijd dingen verbeteren, maar daar ben je elke dag mee bezig. Als je dan iets zou willen overdoen, is dat alleen maar een leermoment voor de volgende keer.

Wie zijn de belangrijkste personen binnen jouw voetbalomgeving?
Mijn familie en mijn vriendin. Van hun krijg ik altijd steun en ik kan alles met hun bespreken. Mijn broers zijn bijvoorbeeld ook mijn zaakwaarnemers. We hebben een hele goede band en die personen zijn heel belangrijk voor mij.

adidas Predator Interview St. Juste

Bij voetbal is het belangrijk dat je lichaam fit is om de dingen uit te voeren die je moet. Wat doe jij om fysiek in topvorm te blijven?
Voeding vind ik heel belangrijk. Dat wordt nog wel eens onderschat, maar dat is enorm belangrijk. Daar kan je heel veel winst uit halen. Op een gegeven moment is dat er helemaal ingegroeid, dat je bijvoorbeeld iets moet afslaan en niet mag eten. Voor mij is dat nu vanzelfsprekend. Daar kan je als voetballer veel winst halen.

Welke tips heb jij voor jonge talenten?
Ik denk echt in je zelf geloven. Vanaf het moment dat je elke ochtend opstaat moet je in je hoofd hebben zitten: ik wil profvoetballer worden en daar moet alles voor wijken.

adidas Predator Interview St. Juste

Wat zijn je hobby’s naast voetbal? En wat doe je veel in je vrije tijd?
Ik kijk opzich best veel voetbal, maar vind het ook belangrijk om veel in mijn vrije tijd met mijn familie door te brengen. Dat helpt me namelijk om me goed te kunnen blijven focussen op mijn voetbal.

Wat is je mening over je rating in de nieuwe FIFA? En welke eigenschap had hoger gewaardeerd moeten worden in jouw ogen?
Wat is mijn FIFA rating eigenlijk, haha. Ik speel wel FIFA, maar ik weet mijn eigen rating geen eens. Ik ben wel benieuwd hoor. 73 is mijn rating. Wat is die 52, is dat shooting? Dan hebben ze mij nog nooit zien schieten. Met deze nieuwe Predator mogen shooting en ook passing zeker omhoog.

adidas Predator Interview St. Juste

Wie is je idool?
Ik genoot altijd heel erg van Ronaldinho. Dat vond ik zo mooi aan hem. Hij genoot altijd van het spel. Mijn moeder zegt ook altijd: "als je zelf niet geniet, ben je ook niet te genieten." Dus dat probeer ik ook zoveel mogelijk uit te stralen, zodat mensen dat zien.

Wat is het grootste verschil tussen Feyenoord en SC Heerenveen?
Feyenoord is natuurlijk een grotere club. Ze beginnen aan het seizoen met andere doelstellingen, dat is ook niet gek. Vorig jaar zijn ze natuurlijk kampioen geworden en dat brengt extra druk mee naar het daaropvolgende seizoen. Het is iets professioneler en het niveau ligt iets hoger, dat is denk ik het grootste verschil.