Wat vindt Paulo Dybala van de nieuwe adidas COPA19?

adidas heeft met de COPA19 een nieuwe voetbalschoen op de markt gebracht. Vorige week waren wij in Milaan en vroegen aan wereldster Paulo Dybala zijn mening over de schoen. Naast zijn mening over de schoen kwamen wij ook bijzondere informatie over hem te weten, over bijvoorbeeld de 'Dybalamask'.

adidas COPA 19 Interview

Wat was je eerste indruk toen je de nieuwe adidas COPA 19 zag?
In eerste instantie kreeg ik van adidas een blackout testmodel die ik tijdens het trainen kon testen. Het ontwerp en de vormgeving van de schoen spraken mij gelijk aan. De COPA 19 heeft de uitstraling van een klassieker, zoals de COPA voetbalschoen betaamd, gecombineerd met moderniteit en het is de eerste veterloze lederen voetbalschoen. Om onderdeel te zijn van deze nieuwe innovatie is geweldig. De eerste kleur van de nieuwe COPA 19 vind ik ook heel tof, want het gaat terug naar de Champagne kleur voetbalschoenen van vroeger.

Hoe beviel het testen van de nieuwe COPA 19 en wanneer was je overtuigd?
Bij het aantrekken van de schoen voel je gelijk dat de pasvorm geweldig gaat zijn. Het lijkt net alsof je een sok aantrekt. Daarnaast past het leer zich snel aan aan de vorm van mijn voet, zodat dit je het gevoel geeft dat je op blote voeten speelt. Daarom was ik snel overtuigd van de nieuwe COPA 19.

adidas COPA 19 Interview

De nieuwe COPA 19 staat voor een nieuwe beleving op het gebied van balcontrole en touch. In hoeverre is dat belangrijk voor jouw speelstijl?
Wanneer ik een bal aangespeeld krijg in de drukte, tussen de linies, is het belangrijk om de bal gelijk optimaal onder controle te hebben. Daar draagt de nieuwe COPA 19 zeker aan bij. Het lijkt alsof je de bal aan het spreekwoordelijke 'touwtje' hebt. Ook bij het maken van een actie is een perfecte controle van belang.

In FIFA19 heb je een rating van 89, vind je dit een passende rating?
Ik speel regelmatig FIFA met mijn teamgenoten of vrienden en vind deze rating ook goed passen bij mij. Vooral mijn aanvallende kwaliteiten, zoals snelheid, schieten en dribbelen vind ik goed bij mijn passen. Mijn dribbel is in het voetbal mijn sterke kant en in FIFA heb ik daar 91 beoordeeld gekregen. Ook zijn mijn 'skills' en 'weakfoot' naar mijn mening goed beoordeeld met allebei vier sterren. Alleen verdedigend vind ik wel dat ik beter beoordeeld had mogen worden. Ik heb hier 29 beoordeeld gekregen, dat vind ik wel aan de krappe kant.

adidas COPA 19 Interview

Waar is de manier van juichen, 'de Dybalamask', vandaar gekomen?
Toen ik mijn manier van juichen introduceerde heb ik mijn volgers gevraagd te raden waar de manier vandaan zou gekomen. Degene die het als eerste zou raden zou ik een gesigneerd shirt geven. Mijn vader is op 15-jarige leeftijd overleden, dus vele fans dachten dat de 'Dybalamask' hier vandaan kwam. Het antwoord zat hier niet tussen, maar zo gek vond ik dat ook niet. De 'Dybalamask' is vrij simpel, het is het masker van een gladiator. Soms hebben we het moeilijk, dat is het nodig om een masker op te zetten dat je sterker maakt, zonder onze glimlach en vriendelijkheid te verliezen.

Je hebt zowel samen gespeeld met zowel Cristiano Ronaldo als Lionel Messi, wat is het verschil tussen deze twee wereldsterren?
Ik heb het geluk dat ik met beide wereldsterren heb mogen spelen. Eerst heb ik Lionel Messi leren kennen bij mijn interland bij Argentinië, hier heb ik veel van geleerd. Vooral zijn balcontrole is weergaloos, waarbij hij mij tips gaf. Sinds dit jaar ben ik samen gaan spelen met Cristiano Ronaldo bij Juventus. De energie en bereidheid die hij heeft is uniek. Elk moment is hij bezig om zichzelf nog te ontwikkelen, dat inspireert mij.

adidas COPA 19 Interview

Wat is jouw favoriete competitie in Europa?
Momenteel voetbal ik bij Juventus en richt ik mij daarop. Ik heb het daar naar mijn zin, dus hoef mij niet te richten op andere clubs en competities. De serie A is een fantastische competitie met een aantal Europese topclubs. Naast de Serie A zijn de Liga BBVA, Premier League, Bundeslige en Lique 1 ook prachtige competities. De toekomst zal uitwijzen in welke competities ik nog actief zal zijn.

Zou je liever de Champions League of het WK winnen?
Het zijn de twee fantastische toernooien. Ik hoop in mijn carrière, zowel de Champions League te winnen als het WK. Als ik een keuze zou moeten maken, dan win ik liever de komende jaren de Champions League en in 2022 het WK met Argentinië.

adidas COPA 19 Interview

Wat vind jij van Nederland?
Ik ben een paar keer in Nederland geweest. Op het moment dat ik in Nederland ben, ga ik vaak naar Amsterdam. Ik hou van het land en de stad Amsterdam, omdat er veel te zien is. Amsterdam is een unieke stad waar veel toeristen die rondlopen.

De voetbalwereld is gezegend met spelers die alles op gevoel doen, zij die veel op hun instinct afgaan en daardoor de mooiste dingen op het veld laten zien. Paulo Dybala is daar een goed voorbeeld van. De nieuwe adidas COPA 19 voetbalschoen werkt samen met je zintuigen om je gedachtegang in daden om te zetten. Ben jij een speler die het moeten hebben van zijn aanvallende kwaliteiten, zoals snelheid, schieten en dribbelen en wil jij, net als Dybala, komend seizoen spelen op deze nieuwe adidas COPA19?

adidas COPA 19 Interview

adidas COPA 19 Interview