Wordt Brian Brobbey de toekomstig spits van Oranje?
  • 7 maanden geleden
  • |
  • Interview

Wordt Brian Brobbey de toekomstig spits van Oranje?

Bij Jong Ajax speelt een jonge spits die aan het begin van een glansrijke carrière staat. Ondanks zijn jonge leeftijd is Brian Brobbey een beer van een vent. Hij speelt zijn wedstrijden op de Nike Phantom Venom en voor de release van het nieuwe Future Lab Pack spraken wij met het talent. Ontdek het interview hier.

Afgelopen week kreeg hij nog een FC Barcelona shirtje van Griezmann opgestuurd. Dat bewijst de status van de net 18 jaar geworden Brian Brobbey eens te meer. Hij staat aan de vooravond van een grote carrière. Sinds zijn 8e speelt hij al bij Ajax en is hij vanaf begin af aan al spits geweest. Op dit moment staat hij in de spits bij Jong Ajax en heeft hij tot dusver 6 doelpunten gemaakt. Hij draagt de schoenen voor dodelijke aanvallers, de Nike Phantom Venom. In dit artikel ontdek je meer over Brian en wat hij van zijn nieuwe voetbalschoenen vindt.

Bekijk hier het Nike Next Gen Vaporknit trainingspak die Brian Brobbey draagt.

Nike Future Lab Interview Brobbey

Hoe vind je het om in het FUT team van Griezmann te staan?
Ik vond het leuk om te zien. Hij had mij een DM gestuurd en begonnen wat te praten. “Blijf gewoon je ding doen, je doet het heel erg goed” was wat hij onder andere zei. Dat vond ik wel erg leuk ja.

Speel je zelf ook een beetje FIFA?
Nee, eigenlijk niet, haha! Meer een beetje Netflixen. Ik heb een heel druk programma, dus lekker relaxen.

Je bent flink gespierd, maar toch supersnel. Wat is je geheim?
Mijn geheim is goed trainen, explosief trainen. Niet teveel kracht training. En heel goed je core trainen, dat is heel belangrijk voor mij.

Nike Future Lab Interview Brobbey

Wat vind je van je bijnaam Brobbeast? Word je zo ook bij Ajax genoemd?
Ik vind het wel een hele leuke bijnaam, het past heel goed bij me. Ajax media heeft het verzonnen en toen heeft iedereen het overgenomen. Wel mooi toch?

Hoe ben je in de kleedkamer? Wie is de grootste grapjas binnen Jong Ajax of de Ajax selectie?
Ik denk dat dat Issam el Maach is. Hij maakt altijd van die domme grappen en zijn lach is ook heel vervelend, hahaha.

Hoe was het om aan het begin van het seizoen met de Ajax selectie op trainingskamp te gaan?
Ja het was natuurlijk heel leuk om mee te mogen gaan, een heel ander niveau. Heel erg zwaar ook, haha. Heel vaak trainen. Het ging goed, heel erg goed, maar toen raakte ik geblesseerd helaas.

Nike Future Lab Interview Brobbey

Hoe ziet je voorbereiding op een belangrijke wedstrijd er voor jou uit?
Op de dag zelf ben ik heel erg gefocust. Ik bel mijn pastoor en dan bidden we samen. Dat God mij gaat zegenen die wedstrijd. Als ik eenmaal in de kleedkamer zit, dan zet ik muziek op. Meestal Nederlandse hip hop, SFB of Frenna bijvoorbeeld. Verder heb ik geen rituelen ofzo.

Hoe zou je directe tegenstander jou na een wedstrijd omschrijven?
Hahaha, als een vervelend mannetje denk ik. Snel, sterk en gevaarlijk.

Neem ons mee naar je jeugd. Heb je altijd al gedroomd van een carrière als profvoetballer?
Jazeker, mijn broers zijn begonnen bij AFC. Toen dacht ik: laat ik daar ook beginnen. Nadat mijn broers daar begonnen, werden ze al snel gescout door AZ en Ajax. Ze kozen uiteindelijk voor AZ. Ik speelde ongeveer drie maanden bij AFC en toen werd ik al uitgenodigd om bij Ajax te komen. Dus daar was ik wel heel erg blij mee. Het ging allemaal heel snel, maar vanaf moment één wilde ik al profvoetballer worden ja.

Nike Future Lab Interview Brobbey

Wie was vroeger je idool? Tegen wie keek je op?
Didier Drogba van Chelsea.

Als je hem een vraag zou mogen stellen, wat zou je dan van hem willen weten?
Hoe hij zijn linkerbeen zo goed getraind heeft.

Wat zijn je doelstellingen voor dit seizoen?
Zoveel mogelijk minuten maken voor Jong Ajax, mijn goals meepikken. Belangrijk zijn voor het team. En wie weet kan ik dan ook in Ajax 1 staan op een dag.

Nike Future Lab Interview Brobbey

Hoe is het met je mentaliteit? Hoe ga je om met de druk?
Ik vind dat ik wel goed om kan gaan met de druk, ik focus me niet heel erg daarop. Ik moet gewoon mijn eigen ding doen en het mezelf laten zien.

Wat is tot nu toe het mooiste moment in je carrière?
De 2-1 tegen NAC. Die maakte ik in een vol stadion. Stijf uitverkocht. Dat was wel mijn mooiste moment tot nu toe.

Wat zou je graag willen bereiken? Waar droom je van?
Ik hoop de Champions League te winnen met Ajax en daarna een toptransfer maken naar Manchester United.

Nike Future Lab Interview Brobbey

Wat vind je van de nieuwe kleur van de Nike Phantom?
Ja, heel erg mooi. De kleurencombinatie past goed bij elkaar, het zwart met roze. Ik houd daar wel van. Mijn trainer iets minder, haha. Hij zit ook heel lekker, lekker licht.

Wat zijn belangrijke eigenschappen van een voetbalschoen voor jou?
Hij moet licht zijn, zeker niet te zwaar. Met lichte schoenen ben ik lekker snel en dat is één van mijn kwaliteiten.

Waarom past deze schoen bij jouw speelstijl?
Veel spitsen dragen deze schoenen. Ik ben een spits met een neusje voor de goal en een goed schot, daar zijn deze schoenen perfect voor. Het zijn ook brede voetbalschoenen, want ik heb hele brede voeten.

Nike Future Lab Interview Brobbey

Wie is je favoriete Phantom Venom speler?
Lewandowski.

Brian geeft het zelf ook al aan, de nieuwe Nike Phantom Venom is de schoen voor iedere gevaarlijke spits. Sta jij ook in de spits en wil je dezelfde schoenen dragen als Brian Brobbey? Bekijk dan hier de nieuwe Nike Phantom Venom 'Future Lab'.

Nike Future Lab Interview Brobbey