"Voetbalshop in gesprek met toptalent Frenkie de Jong" (deel 2)

Afgelopen zondag debuteerde Frenkie de Jong op zijn nieuwe Nike Mercurial voetbalschoenen tijdens de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Hij liet gelijk zijn sporen achter en wij spraken met Frenkie over zijn nieuwe, favoriete voetbalschoenen. Ontdek in deel 2 van ons interview wat Frenkie van de Nike Mercurial vindt en waarom hij bij de Mercurial past.

Nike Mercurial 360 Interview de Jong

Wat is je eerste indruk van de nieuwe Nike Mercurial 360?
Toen ik hem voor het eerst zag, viel het design gelijk op. Hij ziet er goed uit en hij ziet eruit alsof die lekker zit. De stof, het Nike Flyknit, voelt super lekker. Als je hem aantrekt is het één geheel om je voet en dat past gewoon lekker. Ik had het gevoel wel, maar dat kan ook de eerste keer zijn, dat ik er sneller van werd en iets makkelijker kan bewegen.

Wat vindt je van de schoen qua uitstraling?
Ja, wat ik net al zei eigenlijk. De stof ziet er gelijk uit alsof die lekker zit en dat zit hij ook, dus dat is erg belangrijk. Hij ziet eruit als een snelle schoen voor bewegelijke spelers, dus als je bewegelijk of sneller wilt worden is de Nike Mercurial 360 voor jou geschikt.

Nike Mercurial 360 Interview de Jong

Wat betekent Nike voor jou?
Nike is echt top eigenlijk. De producten van Nike zijn heel sterk, schoenen of kleding het zit allemaal heel lekker. Nike heeft ook een toffe stijl, ze zijn altijd wel voorloper op het gebied van innovatie. Ik voel me gewoon goed bij Nike.

Hoe zou jij je eigen speelstijl omschrijven in het veld?
Dat vind ik altijd wel lastig om te omschrijven. Ik ben een speler die graag de bal wilt hebben in het veld. Ik denk dat ik aan de bal beter ben dan zonder bal. Ik probeer wel zoveel mogelijk creatief te zijn.

  • Nike Mercurial 360 Interview de Jong

Wat heeft je gebracht tot de voetballer die je op dit moment bent?
Dat komt, denk ik, vooral doordat ik vroeger veel met vrienden buiten op pleintjes ben gaan voetballen. Dat heeft voor een heel groot deel bepaald waar ik nu sta. Bij Willem II heb ik bijvoorbeeld ook een goede opleiding gehad, daar werd ik vrij gelaten om mijn acties te maken.

Nike Mercurial 360 Interview de Jong

Jou spel wordt regelmatig omschreven als risicovol, maar toch lijkt het erop alsof je het met speels gemak kan uitvoeren. Hoe ervaar jij dit zelf in het veld?
Ik speel altijd, zeg maar, op intuïtie. Het is niet zo dat ik van te voren bedenk wat ik precies ga doen. Het gebeurd gewoon zeg maar. Natuurlijk heb ik altijd wel een idee, maar dat kan veranderden per situatie. Ik vind het niet perse veel risico, omdat ik mijzelf gewoon goed voel aan de bal. Ik denk niet bij het inzetten van een actie: "oh, nu moet ik oppassen anders raak ik de bal kwijt." Voor mij is dan minder risicovol als het lijkt.

Wat vindt jij je sterke punten in het voetbal en wat zou je graag willen verbeteren?
Ik zou graag mijn scorend vermogen willen verhogen. Meer in scoringspositie komen en daaraan meer doelpunten koppelen. Waar ik goed in ben, is het moment wanneer ik aan de bal ben en iemand passeer, weg draai of iemand met een pass de diepte in sturen.

Hoe ben jij na een nederlaag?
Toch wel teleurgesteld, een beetje chagrijnig of boos op mezelf. Als je verliest is dat niet lekker, bij Ajax al helemaal niet natuurlijk. Dan ben je wel even chagrijnig, maar het is niet zo dat ik de hele week chagrijnig ben.

Wat is je droomclub?
Dan moet ik nog oppassen wat ik zeg, voordat ik ergens in het nieuws kom, haha. Nee, mijn droomclub is dan FC Barcelona.