De Oranje Leeuwinnen door naar de kwartfinale na winst in Sheffield!

Op uitnodiging van PUMA mochten wij aanwezig zijn bij de laatste en beslissende wedstrijd in Poule C van het dames EK in Engeland. Op een warme zomeravond in Sheffield werd in het stadion Bramall Lane de laatste wedstrijd van Poule C gespeeld tussen Zwitserland en Nederland.

Op voorhand hadden De Oranje leeuwinnen aan een gelijkspel genoeg voor een plek in de kwartfinales. De eerste helft ging gelijkwaardig op met wat kansen voor de Zwitsers en wat speldenprikjes van Nederland.

De tweede helft begon de wedstrijd echt los te komen. Kort na rust kwamen de Leeuwinnen op voorsprong door een eigen doelpunt van de Zwitsers. De voorsprong duurde echter niet heel lang.. Want binnen 5 minuten werd het 1-1 door een doelpunt van Geraldine Reuteler. Na de 1-1 drongen de Zwitsers steeds meer aan met wat gevaarlijke acties en kansen. Maar door goed keeperswerk van Daphne van Domselaar bleven de Leeuwinnen in de wedstrijd.

Aan het einde van de wedstrijd kwamen de Oranje Leeuwinnen pas echt op stoom. Dit had er mee te maken dat er nieuwe verse krachten binnen de lijnen kwamen aan de kant van Oranje. In de 84ste minuut maakte invalster Romee Leuchter de bevrijdende 1-2 voor Oranje. Niet heel lang daarna viel in de 94ste minuut ook de 1-3 gemaakt voor Victoria Pelova, nog een invalster. En nog geen minuut later wist Romme Leuchter haar 2e goal te maken en tevens ook de eindscore te bepalen op 1-4.

Al met al een geslaagde avond voor de Oranje Leeuwinnen en een mooie stap voor het Nederlandse voetbal! De Leeuwinnen kunnen zich opmaken voor een kwarfinale tegen Frankrijk, één van de favoriete voor de eindzege van het EK. Support de Oranje Leeuwinnen tijdens de volgende wedstrijd met de nieuwe collectie en help ze naar de volgende ronde!