Everton speelster Inessa Kaagman speelt het spel 100% unfair!

De nieuwe adidas Predator Mutator 20+ maakt een onuitwisbare indruk en laat nu al zijn sporen achter. Vele grote atleten zijn uitgerust met deze nieuwe schoen en op het officiële Launch Event in Londen waren er een aantal aanwezig. Wij spraken daar met Inessa Kaagman. Lees hier ons interview met haar.

adidas Predator Mutator 20

De Engelse Women Super League is aan de weg aan het timmeren in Engeland en Europa. In deze competitie speelt de Nederlandse Inessa Kaagman bij Everton. De 23-jarige middenvelder is daar bezig aan haar tweede seizoen, nadat ze in de zomer van 2018 overkwam van de Ajax Vrouwen. Ze maakt ook onderdeel uit van de selectie van de Oranjeleeuwinnen en heeft drie interlands achter haar naam staan. Op het Predator launch event nam zij de nieuwe adidas Predator Mutator 20+ hartelijk in ontvangst en wij mochten haar een aantal vragen stellen.

Hoe gaat het met je, hoe is het om te voetballen in Engeland?
Ja het gaat goed met me! Ik zit hier nu anderhalf jaar. We doen het ook beter dan vorig jaar, dus wat dat betreft heb ik het qua voetbal ook meer naar mijn zin. Als je meer punten pakt is dat altijd goed, dus ja, ik vermaak me.

adidas Predator Mutator 20

Wat is je eerste impressie van de nieuwe adidas Predator?
Ik vind hem echt heel vet! Ik vind het leuk dat de oude kleuren terug zijn, dus rood, wit, zwart. Ik vind de Demonskin heel vet, ik ben heel benieuwd!

Waar let je als eerste op bij een voetbalschoen?
Eigenlijk wil ik hem altijd gelijk aantrekken en voelen hoe die zit. De pasvorm is het allerbelangrijkste voor mij. De fit en pasvorm moet goed zijn en als hij er dan ook nog mooi uitziet is dat mooi meegenomen.

adidas Predator Mutator 20

Wat is het grootste verschil tussen het voetbal in Nederland en in Engeland?
De intensiteit. In Nederland zijn we wat meer technisch, wat minder fysiek en gaat het spelletje wat trager. In Engeland is het gewoon veel fysieker en ligt het tempo veel hoger. Je zit veel meer in schakel momenten.

Hoe zou jouw directe tegenstander je na de wedstrijd omschrijven?
Als een technische speelster, die makkelijk ballen kan voorzetten en een goed inzicht heeft.

adidas Predator Mutator 20

Welke voetbal collega zou je iets willen vragen?
Nou, ik zou niet per se iets willen vragen, maar ik zou graag vrije trappen willen oefenen met Messi en Eriksen.

Wat is belangrijkste voetballes die je hebt geleerd?
Altijd plezier houden en geloven in jezelf. Dat heb ik van mijn vader, die zelf ook trainer is. Hou het plezier erin, geloof in jezelf en dan kom je er wel. Daarnaast heb ik ook geleerd dat je nooit genoeg met een bal bezig kunt zijn. Altijd blijven oefenen om jezelf te ontwikkelen.

Wie is de beste speelster waar je ooit tegen of met hebt gespeeld?
Vivianne Miedema, ze scoort zo ontzettend makkelijk en kan ook nog eens heel goed voetballen.

adidas Predator Mutator 20

Je bent inmiddels International en je speelt in Engeland voor Everton, welke tips heb jij voor jonge meiden die ook willen bereiken wat jij hebt bereikt?
Bij mij heeft het geholpen voor mijn eigen ontwikkeling om altijd bij de jongens te blijven voetballen, dat heb ik tot mijn 17e gedaan. Ik heb daar heel veel profijt van gehad. Ik vind het goed dat er steeds meer jeugd teams voor meisjes komen, maar ik denk dat het nog beter is om zoveel mogelijk met én tegen jongens te voetballen. Daarnaast zou ik ook zoveel mogelijk buiten en op pleintjes voetballen.

Inessa was dolblij met haar nieuwe adidas Predator Mutator 20+ en ze zal schitteren op het veld met deze nieuwe voetbalschoen. Wil jij ook de nieuwe adidas Predator Mutator 20 dragen? Wij hebben hem als één van de weinigen in de Benelux. Bekijk de nieuwe Predator 20+ hier.