Weet jij de bijnaam van keeper Jan Oblak?

De introductie van de nieuwe PUMA FUTURE 5.1 werd groots aangepakt door PUMA in Barcelona. Vanuit Madrid was ook doelman Jan Oblak langs gekomen. Hij is ook één van de dragers van de nieuwe PUMA FUTURE en wij spraken met hem over deze nieuwe schoenen en zijn voetballeven als keeper.

De keeper van Atlético Madrid staat bekend als één van de beste keepers van de wereld. Zijn statistieken zijn indrukwekkend. In totaal heeft hij op dit moment 228 wedstrijden gespeeld, waarin hij 126 keer de nul heeft gehouden. Wil jij meer weten over Jan Oblak? Lees dan gauw verder.

PUMA Flash Pack

Wat vind je van de kleur en het model van de nieuwe PUMA FUTURE?
Ja ik vind het echt supermooi, de kleur is goed en de schoen is geweldig. Hij is nog steeds even comfortabel, maar met wat verbeteringen. Ik denk dat hij erg goed wordt.

Wat is het belangrijkste bij een schoen voor jou?
Voor mij is het comfort het belangrijkste. Als je hem voor de eerste keer aantrekt moet het zijn alsof je hem al een maand aanhebt. Dat is verreweg het belangrijkste voor mij.

Bekijk hier de favoriete schoen van Oblak, de nieuwe PUMA FUTURE.

PUMA Flash Pack

En voor handschoenen?
Hetzelfde eigenlijk, de handschoenen moeten zacht zijn en de grip moet goed zijn, zodat ik de bal goed kan vangen.

Bekijk hier de nieuwe PUMA keepershandschoenen van Oblak.

Je wordt de beste keeper in de wereld genoemd, hoe vind je dat?
Daar sta ik helemaal niet bij stil. Ik heb liever dat anderen daarover oordelen, ik ben gewoon die gast op het veld, ik doe mijn best en anderen hebben daar een mening over. Als ze zeggen dat ik dat ben of iemand anders: ik respecteer dat.

PUMA Flash Pack

Wat voor een indruk heeft Jasper Cillessen op jou gemaakt in LaLiga?
Hij doet het heel goed. Na zoveel jaren dat hij niet speelde bij Barcelona en naar Valencia is gegaan, denk ik dat hij een heel goed seizoen draait nu. Hij toont nu zijn klasse en kwaliteit en helpt Valencia om hoog te eindigen.

Welke keeper is jouw inspiratie?
Mijn vader.

Mis je Antoine Griezmann in het team?
Antoine was een geweldige speler in ons elftal; hij scoorde veel goals. We missen hem, maar we respecteren zijn keuze om naar Barcelona te gaan. Hij had waarschijnlijk een nieuwe uitdaging nodig. Hij is daar nu en nu is hij mijn tegenstander, hij is mijn vriend, maar mijn tegenstander.

PUMA Flash Pack

Wat is de beste redding die je hebt gemaakt?
Er zijn er zoveel, want soms is de ene redding belangrijker dan de andere, of mooier, dus dat is best moeilijk om te zeggen. Maar als je het hebt over de belangrijkste redding, dan is dat wel de gestopte strafschop in de halve finale van de Champions League in 2016 tegen Bayern München.

Droom je nog steeds van spelen in de Premier League?
Ik denk dat in de toekomst alles mogelijk is. De Premier League heb ik altijd mooi gevonden, ik hou van het voetbal daar. Dus misschien in de toekomst, wie weet?

Verwacht je om met Slovenië in een groot eindtoernooi mee te doen?
Jazeker, dat is één van mijn grootste dromen. Ik hoop het dat we in de toekomst onszelf kunnen kwalificeren voor het WK.

PUMA Flash Pack

Wat vind je van je bijnaam Oblock?
Ik vind het mooi! Het lijkt erg op mijn eigen achternaam en past goed bij mij!

Wie is de beste speler waartegen je gespeeld hebt?
Messi, zeker weten!

PUMA Flash Pack

Ook voor keepers zijn goede voetbalschoenen van belang en de nieuwe PUMA FUTURE 'Flash Pack' past perfect bij een keeper als Jan Oblak. Wil jij dezelfde schoenen dragen als hem? Bekijk hier de nieuwe PUMA FUTURE.