Bootspotting | Welke schoenen vielen ons op dit weekend?

Het afgelopen weekend hebben we weer een aantal opvallende voetbalschoenen gespot bij spelers op de Europese velden. Bekijk hier wat ons opviel deze speelronde!

Neymar jr. - FC Barcelona - Nike Mercurial Vapor XI 'Dark Lightning'
Sierd de Vos kraakte de nieuwe Nike Mercurial Vapor XI Dark Lightning voetbalschoenen van Neymar helemaal af. Neymar verprutste om FC Barcelona naar een 2-0 voorsprong te schieten en uiteindelijk kregen ze de deksel op hun neus na een rake kopbal van wie anders dan Sergio Ramos. Met zijn nieuwe Nike Mercurial Vapors gaf Neymar wel de assist op de 1-0 van Luis Suárez. Hij is daarmee definitief overgestapt van de Nike Hypervenom naar de Nike Mercurial voetbalschoenen.

Cristiano Ronaldo - Real Madrid - Nike Mercurial Superfly V CR7
Het was niet de meest hoogstaande El Clásico afgelopen weekend, maar wel een spannende wedstrijd. Door het gelijkspel blijft het verschil tussen Real Madrid en Barça zes punten. De grote sterren, Cristiano Ronaldo en Messi, konden hun stempel niet drukken op de wedstrijd. In de eerste helft had Ronaldo, op zijn nieuwe Nike Mercurial Superfly, één grote kans nadat hij Mascherano door de benen had gespeeld, maar deze kon hij niet verzilveren. Zijn eigen Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen uit CR7 Chapter 3 blijven wel een lust voor het oog.

Marco Reus - Borussia Dortmund - PUMA evoSPEED SL White/Orange
Nadat hij er een lange tijd uit is geweest met een hardnekkige schaambeenblessure speelde Marco Reus tegen zijn oude club Borussia Mönchengladbach zijn tweede Bundesliga wedstrijd. Hij speelde deze wedstrijd op de nieuwe PUMA evoSPEED SL voetbalschoenen en was met drie assists weer belangrijk voor Borussia Dortmund. Op de snelle en ultralichte PUMA evoSPEED voetbalschoenen speelt Reus weer als vanouds. Altijd dreigend met zijn goede acties en snelheid. Laten we hopen dat Reus nu lange tijd fit blijft en we van hem kunnen blijven genieten.

Marouane Fellaini - Manchester United - New Balance Visaro 1.1 Pro Barracuda
Een opmerkelijk moment uit de vele gebeurtenissen dit weekend in de Premier League is de veelbesproken wissel van José Mourinho in de wedstrijd Everton tegen Manchester United. In de 85e minuut, bij een 1-0 voorsprong, komt Fellaini in het veld voor Mkhitaryan. Twee minuten later veroorzaakt Fellaini een strafschop waaruit Everton gelijk maakt. Social media ontplofte! Fellaini speelt zijn wedstrijden op de nieuwe New Balance Visaro voetbalschoenen. Laten we zeggen dat negatieve aandacht, ook aandacht is.